NMKY

Tuleva viikonloppu on Rovaniemellä melkoista rallia, kun Artic Lapland Rally valtaa Rovaniemen tiet. Lisäksi Keltakankaalla pelataan miesten II-divari korista kahden ottelun verran.

 

Lauantaina Rovaniemellä nähdään uusi tuttavuus miesten peleissä tällä vuosituhannella, kun Kokkolan NMKY saapuu Rovaniemen kaimaseuran vieraaksi. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa KoNMKY vei pidemmän korren tasaisen pelin jälkeen.

Kokkolassa on saatu kasvatettua uusi sukupolvi mitat täyttäviä koripalloilijoita. Miesten edustusjoukkue koostuu pääsääntöisesti A-junioreista, muutamalla kokeneemmalla pelaajalla vahvistettuna. Kokkolassa on muutenkin tehty hyvää työtä koriksen parissa, sillä seuran nuoremmista ikäluokista kaksi poikaa ovat päässeet nuorten maajoukkueleiritykseen mukaan. Vielä näitä B-ikäisiä poikia ei miesten peleissä ainakaan suuressa roolissa nähdä, mutta tulevaisuus Kokkolalaisessa koripalloilussa vaikuttaa aurinkoiselta. Tämän hetken kirkkain tähti Kokkolan joukkueesta on 1998 syntynyt ulottuva Joni Pohjonen, joka teki joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Kokkolassa 20 pistettä.

Joukkueet taistelevat sarjassa samoista sijoista, sillä Kokkola on Rovaniemeä ainoataan yhden voiton verran perässä. Kokkola aiheutti sarjan tämän kauden suurimman pommin voittamalla kotikentällään sarjaa hallitsevan Jyväskylän Weikot! Joukkueiden avauskohtaamista ei rovaniemeläisten leirissä kannatta kauheasti muistella. Tuolloin Ronmky esitti kauden heikointa peliään värikkäässä Kokkolan Kampushallissa. Lauantain pelissä riittänee vauhtia kuten viime pyhän JyWe matsissa, tosin nyt vauhtia voi olla enemmän kuin taitoa. Kokkola ei pelaa niin hyvää organisoitua korista kuin sarjakärki Rovaniemellä esitti.

Ronmky lähtee otteluun täydellä 12 miehen kokoonpanolla. Miehistöä todennäköisesti käytetään laajasti hyväksi, sillä seuraava peli tulee vastaan jo noin 17 tuntia edellisen pelin loppumisesta. Omalla hyvällä pelillä Kokkola on kaadettavissa. Tuore vahvistus Henri Kiviniemi nähtäneen parketin puolella ainakin toisessa viikonlopun kamppailuista.

 

Toimituksen pointit:

1.       Puolustukseen paluu: Kokkola tykkää hyökätä nopeasti. Viime kohtaamiessa KoNMKY teki useita liian helppoja coast-to-coast koreja.

2.       Itseluottamus: Tee omia hyviä suorituksia, niillä Kokkola kaatuu varmasti. Varomalla, aristelemalla ja vastuuta paeten pelistä tulee kotijoukkueelle hankala.

3.       Odotettavissa parasta Ronmky:ä tällä kaudella (?): Namika pelasi JyWeä vastaan hyvän matsin. Tähtihetkenä toisen erän hurmos. Ilmassa on hyviä elementejä; nyt olisi hyvä hetki pelata ehjä 40 minuuttinen joukkueena.

 

Seuraa heitä:

#5 Tuomas Kosunen, RoNMKY. Vauhdikkaassa pelissä tuppaa järki varsinkin nuorilla jäämään pelistä pois. Kokenut Kosunen rytmittää peliä ajoittain hyvin. Rytmittämisellä tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että osaa aistia milloin kannattaa iskeä nopealla ja milloin laittaa jarrua päälle.

 

#42 Joni Pohjonen, KoNMKY. Nuori, ulottuva, liikkuva ja hyvin heittävä peluri, josta tullaan kuulemaan vielä isommissakin piireissä. Mikäli saa pallon kanssa täyden vauhdin päälle; on Pohjonen hankalasti pysäytettävissä puhtain keinoin. Kärsinyt viime kierroksilla loukkaantumisista, toivottavasti on lauantaina pelikunnossa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ottelutahti Keltakankaalla pysyy tiiviinä, kun sunnuntaina pelataan jo kolmas II-divaripeli viikon sisään Rovaniemeläisen korisyleisön mieliksi. Vastaan asettuu tunteita herättävä BC Lapua.

Ronmky saalisti kuluvalla kaudella pitkään haetun voiton Lapualta syyskauden puolella! Tuolloin heikosta valmistautumisesta huolimatta Namika näytti sisukkuutensa aina vieraille hankalassa Lapuan Urheilutalossa. Etenkin vikkelä jalkainen ja hyvä korille ajaja Risto Rantanen oli BC:lle hankala vastus. Samanlaista ripeää jalkaa ja kovaa tempon ylläpitoa kaivataan myös sunnuntaina, muuten ottelusta tulee pystypainia jossa pienikokoinen Ronmky ei ole vahvoilla.

Risto Rantanen ajo puuhissa viime kaudella. Rantasta koittavat Lapualta estää Sami Pökkä (#11) ja Mikko Mäenpää (#23).

BC Lapua jatkaa tälläkin kaudella samalla peruspermanentillaan, millä se on sarjaa tahkonnut jo vuosikaudet. Aiempien vuosien tähdistä Niko Övermark ja Toni Raiski pitävät välivuotta. Lisäksi lupaava Roni Hyvärinen on kiertänyt koko kauden Korikobrien liigamiehistön mukana. Heittovoimaa joukkueesta kuitenkin yhä löytyy; siitä pitävät huolen Mäenpään veljekset Tuomo ja Mikko, sekä väkivahva Samuli Kylkisalo. Tarkkaa tietoa Lapuan kokoonpanosta ei Namikan leirissä ole; siihen on varauduttu, että vastassa voi olla ketä vain ja mitä vain.

Kotijoukkueen tarkka kokoonpano selviää vasta lauantaina pelatun Kokkola pelin jälkeen. Myös Lapua pelaa lauantaina, jolloin se vierailee Kiimingissä. Varmaa on kuitenkin se, että kotijoukkueen on lähdettävä pitämään vauhtia. Kauhajoen Karhua vastaan Ronmky lähti mukaan vieraiden löntystelyyn, samaan virheeseen ei ole syytä langeta toistamiseen.

 

Seuraa näitä pelissä: Koripalloilun ABC osa 1: Puolustusmuodot:

 

Koripallossa voi pelata miespuolustusta tai paikkapuolustusta (tai olla kokonaan puolustamatta). Miespuolustuksessa jokaiselle pelaajalle on määrätty joku tietty pelaaja, jota tämä vartio. Paikkapuolustuksessa taas jokaiselle pelaajalle on määrätty tietty alue missä tämän tulee puolustaa. Molemmissa puolustusmuodoissa on tärkeää kommunikointi kanssapelaajien kesken. Ronmky pelannee pelkästään miespuolustusta, Lapualta on odotettavissa ns. staattista paikkapuolustusta. Paikkapuolustus jättää enemmän tilaa kaukoheittäjille, mutta säästää energiaa ja takaa paremmat asetelmat levypallokamppailuun. Miespuolustuksessa taas on tarkoitus laittaa vastustaja ahtaalla ja tekemään töitä saadakseen palloa liikkeelle.

 

RoNMKY-KoNMKY lauantaina 30.1 klo 17.00 Keltakankaalla
RoNMKY-BC Lapua sunnuntaina 31.1 klo 13.00 Keltakankaalla

Pääsyliput 3 euroa /peli, lapset ilmaiseksi molempiin otteluihin. Fanishop ja kahvio palvelevat molemmissa otteluissa. Lipunmyynnin ja kahvion tuotot menevät lyhentämättömänä seuramme juniorijoukkueiden toiminnan tukemiseen.